Romanian
Fractal
Art
Gallery
About Exhibits Prices Slideshow
Language:

    Gallery:    
March 3-23, 2006, Art Hall, "Stefan cel Mare" Museum, Vaslui
- FRACTALEME, 31 artworks
VIOREL GULICIUC, CU "FRACTALEME", LA BACAU
Crai Nou
17.03.2006


Luna martie a început, la Vaslui, sub semnul (semnele) artistice digitale ale universitarului sucevean Viorel Guliciuc.
Într-o manifestare realizata sub egida Consiliului Judetean Vaslui si a Muzeului Judetean "Stefan cel Mare", sala "Arta" a gazduit, la 3 martie, în fa"a unui public numeros, vernisajul expozitiei de fractalii semnate de Viorel Guliciuc (pe care, în calitate de artist, îl recunoastem si sub pseudonimul ViGuera), expozitie intitulata "Fractaleme". Fractalemele dlui Viorel Guliciuc (presupunem ca e vorba despre un compus rezultat din "fractalii" si "leme" - în logica, lema = "propozitie preliminara a unei demonstratii, care trebuie demonstrata la rândul ei") au fost mediate în calatoria lor vizuala spre publicul vasluian de criticul de arta iesean Valentin Ciuca.
Cu prilejul expozitiei de la Vaslui (în acest judet îsi are obârsia sotia dlui Guliciuc, universitara suceveana Emilia Guliciuc), publicului i s-a facut cunoscut si "Manifestul Fractalii", semnat de Irina Hasnas Pascal: "Fractalii sunt tinuta verticala./ Fractalii separa efemerul de etern./ Fractalii sunt relicve si germeni./ Fractalii sustin alta constelatie a sinelui (…)".
Daca istoria fractalilor începe în 1957 (cu lucrarea matematicianului Benoit Mandelbrot - "O teorie a seriilor fractale", ce avea sa devina carte-manifest sub numele "Geometria fractala a naturii"), istoria fractaliilor dlui Viorel Guliciuc începe în 1999.
Prima sa expozitie de gen a fost gazduita în 2002, de Universitatea "Stefan cel Mare", pentru ca la Vaslui sa se consemneze acum cea de-a 10-a sa astfel de propunere artistica facuta publicului.
În ultimii ani, universitarul Viorel Guliciuc a expus la Istanbul (Turcia), în sala "Omnia" a Parlamentului României, la Volgograd (Rusia), Braga (Portugalia), Aman (Iordania).[ Back ]
Copyright © Viorel Guliciuc E-mail : Design by ViGuera